In onze vorige twee blogs hebben wij toegelicht waar ‘EA’ volgens ons allemaal voor staat. Vandaag zijn we toe aan het laatste deel van deze blogreeks. Nog één keer gaan we ‘Even Associëren’. Leest u weer mee?

6. Empower Architects

‘Zet architecten in positie en dwing hen tot effectiviteit’: dit is een dringende oproep naar managers, directeuren en leidinggevenden. Wie architecten uitdaagt om met oplossingen te komen die helpen in de besluitvorming, maakt pas écht gebruik van de aanwezige expertise. Natuurlijk moeten architecten zelf ook voor empowerment zorgen door de rol van vertrouwde adviseur aan te nemen. Deze kracht werkt dus twee kanten uit.

7. Effectief (en) Anders

Veel architecten zijn geneigd om te denken dat er slechts één juiste route of oplossing is. Dat is echter nooit het geval. Vaak moet men op meerdere assen en via meerdere wegen mensen beïnvloeden om het gewenste resultaat te bereiken. Het vermogen om ‘anders’ te denken is onontbeerlijk: als plan A niet werkt, is het tijd om plan B uit te proberen. Verder is het essentieel dat architecten beseffen dat ‘goed’ soms genoeg is en dat ‘perfect’ lang niet altijd haalbaar is. Bijstellen en aanpassen is veelal nodig om effectief (en) anders te zijn.

8. Eerste A-team

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. En wie is nu een geschiktere redder in nood dan het wereldberoemde A-team, dat de ene bevrijdingsactie na de andere uitvoerde en vocht voor recht en eerlijkheid? Als architecten moeten wij ons soms óók zo gedragen. Met een bepaalde vechtlust en passie dienen we actie te ondernemen om snel met antwoorden te komen. Enerzijds zijn we creatief bezig, anderzijds destructief. Alleen zó boeken we resultaat en bouwen we aan onze geloofwaardigheid. Snel iets tastbaars neerzetten is immers cruciaal. Daarom zeggen wij bij deze laatste associatie: Who are you going to call? The A-team: the Architecture Team.

En natuurlijk staat ‘EA’ voor…

…’Excellent Architecture’. Het is een naam waarmee wij iets proberen uit te drukken – en de kern hiervan zit besloten in de acht associaties die wij de afgelopen weken hebben besproken. Nu zijn we benieuwd naar úw visie. Waar verbindt u de afkorting ‘EA’ aan? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog!