Via deze nieuwsbrief willen we onze lezers een heel goed en succesvol 2018 wensen en bedanken voor het lezen van onze nieuwsbrief en alle ontvangen reacties.

Een nieuwjaar is dan ook weer een moment om even terug te kijken en vooral ook vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Het is nu ook de periode van voorspellingen van allerlei deskundigen, onderzoeksinstellingen enzovoorts. Vooral over verwachte ontwikkelingen in de economie, technologische ontwikkelingen en verwachting van de markt.

Wat deze voorspellingen ook mogen zijn, het zijn interessante tijden met veel ontwikkelingen op technisch gebied, zoals Cloud, Internet of Things, Artificial Intelligence en Augmented en Virtual Reality. Daarnaast is de verwevenheid tussen technologie en business groter dan ooit. Niet voor niets zien sommige bedrijven zichzelf als IT bedrijf die ook nog specifieke diensten of producten leveren. De onderscheidende kenmerken van een auto zijn in toenemende mate gebaseerd op digitale techniek. De leveranciers van boeken en elektronica zijn in afhankelijk van IT in klantondersteuning, logistiek en klanttevredenheid.  Nieuwe werkwijzen zoals Agile worden steeds meer standaard.

Voor architectuur de uitdaging om de ontwikkelingen op gebied van business en technologie op elkaar te laten aansluiten zal het daarom vast een interessant en boeiend jaar worden. We wensen hierbij iedereen veel succes en hopen ook in 2018 inspiratie te leveren middels onze nieuwsbrief.